У Щасті презентували проєкт «Твоє безпечне місто. Будь у безпеці»

2020-01-21

У Щасті презентували проєкт «Твоє безпечне місто. Будь у безпеці»

 

17 січня 2020 року у місті Щастя відбувся круглий стіл із презентацією проєкту «Твоє безпечне місто. Будь у безпеці», організований громадською організацією «Культурна фортеця» в межах Програми ООН із відновлення і розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

17.01.2020 року у Будинку Культури, за адресою місто Щастя, площа Миру 10, о 10-30 відбулася презентація проєкту «Твоє безпечне місто. Будь у безпеці»,розділ «Взаємодія поліції та громади на засадах партнерства», створення безпечних умов для активізації співпраці громади з поліцією, у тому числі безпечних умов для пішоходів – представників вразливих верств населення та водіїв, яку провела громадська організація «Культурна фортеця» та її голова Марина Данилюк. Вона розповіла про початок проєкту та що вже зроблено на даному етапі. Керівниця проєкту Галина Калініна, додала, що від місцевих органів влади треба зробити та погодити графіки встановлення дорожніх знаків, «лежачих поліцейських» та дорожньої розмітки. Головний спеціаліст з комунального господарства ВЦА, Кирило Бояренко, який був присутнім на заході, висловив підтримку з приводу створення та обговореннях цих графіків.

Метою проєкту є активізація взаємодії населення міста, а особливо молодого покоління та дітей молодшого віку з владою, зокрема з поліцією, для створення безпечних для життя умов у місті, що знаходиться в умовах збройного конфлікту на Сході України.


Після презентації були запитання та поради, обмін думками та плани поетапної реалізації проєкту. Присутні на заході представники дошкільної та шкільної освіти висловили готовність обговорити план заходів, які будуть проводитися в межах проєкту та потенційну співпрацю. Водночас, представники Національної Поліції заявили про готовність проводити зустрічі з мешканцями у нових відремонтованих коштом Програми ООН із відновлення та розбудови миру, зелених кімнатах.


Також на заході були присутні представники та в.о. голови ВЦА КлімковаС.М.; представники та начальник поліції Дубчак В.П.; представники громадських організацій, представники ДТЕК, представники «Центру психосоціального супроводу» та просто небайдужі мешканці міста.

 

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

 

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

 


Для запитів ЗМІ та акредитації:

 

Галина Калініна, керівниця проєкту, +380993454355, ckorohod50@gmail.com

Марина Данилюк, голова ГО «Культурна фортеця», +380 66 523 4705, kulturalfortess@gmail.com