Сьогодні у Щасті відбулася низка заходів приурочених 74-й річниці перемоги у Другій світовій війні

2019-05-09
Сьогодні у Щасті відбулася низка заходів приурочених 74-й річниці перемоги у Другій світовій війні      

Сьогодні, 9 травня, у Щасті керівник військово-цивільної адміністрації Дмитро Скворцов, ветерани, в'язні нацистських таборів, діти війни, керівники та колективи підприємств, організацій міста, представники підрозділів Збройних Сил України, учнівська молодь та звичайні громадяни взяли участь в урочистостях з нагоди 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Так,  близько 10 години на площі Миру розпочалися урочистості. До присутніх ветеранів та тих, чиє дитинство припало на роки війни, звернулися керівник ВЦА Д.А. Скворцов і директор Луганської ТЕС Б.Д. Сафонов. Вони привітали з найвизначнішою подією в історії сучасності – Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 

«Ми повинні пам’ятати героїчний подвиг усіх наших солдат та офіцерів-фронтовиків та тих, хто кував перемогу в тилу. Саме цінне на землі – мир і ми повинні вберегти його для нинішнього та майбутнього покоління» - сенсом цих рядків був пронизаний весь святковий концерт. Квіти ветеранам, шана та низький уклін, а ще кращі концертні номери творчих колективів міста, Палацу культури та школи мистецтв.

Об 11:30 відбулася урочиста хода. В церемонії покладання гірлянди військової слави та  квітів до монументу Пам’яті  взяли участь військовослужбовці, місцева влада, молодь та громадськість.  В цей день там також була відслужена панахида по воїнам, які загиблі у військових конфліктах  минулого та сучасності.

По традиції, на площі Миру під відкритим небом влаштували польову солдатську кухню.

Святкова програма до Дня Перемоги завершилася звітним концертом Щастинської школи мистецтв. Прагнення жити у мирі – ця щира дитяча молитва лунала в музиці,  співі, танцях, в словах прологу, присвяченому Дню Перемоги над нацизмом.

 

ФОТО-ЗВІТ: 9 травня 2019 року - вітаємо разом ветеранів!