Сьогодні школярі, а завтра парламентарі

2020-01-31
Сьогодні школярі, а завтра парламентарі

 

Чи бачить наша молодь себе у ролі народного депутата, а то й і президента? Саме з цього питання, сьогодні, 31 січня, розпочався урок в рамках діяльності Освітнього центру Верховної ради України. У відповідь піднялися руки. Хтось у майбутньому хотів би робити парламентарієм та приймати закони на благо країни, а хтось із старшокласників навіть мріє стати президентом.

Та насправді, що знають наші учні щодо принципів демократії, структури та функцій Верховної Ради України, критеріїв обрання до парламенту – саме ці питання розглядалися на відкритому уроці. Тренінговий експерт програми USIAD RADA Альона Доля, провідний консультант освітнього центру ВРУ Дар’я Чупіс та програмний асистент програми USIAD RADA надали юнакам у цікавий формі знання про найвищий законодавчий орган України.

У другій частині уроку школярі стали на якийсь час дійсно депутатами та керівниками фракцій. Вони обговорювали конкретний законопроект та захищали його, запитували у опонентів мотивацію відхилення закону та голосували за прийняття самого най справжнього закону про використання мобільних телефонів у закладах освіти. Це було цікаво.

 

А наостанок дітям вручили сертифікати про прослуховування уроку у Освітньому центрі Верховної Ради України.