Щира подяка Технічному ліцею м. Київ від Центру психосоціального супроводу м. Щастя

2020-03-19
Щира подяка Технічному ліцею м. Київ від Центру психосоціального супроводу м. Щастя

Центр психосоціального супроводу отримав гуманітарну допомогу від Київського технічного ліцею. Співробітники, учні та батьки навчального закладу провели акцію «Поділися з другом!» та зібрали для відправлення на лінію розмежування речі: книжки, іграшки, одяг та взуття. «У нас на постійній основі працює Сектор милосердя і діти з батьками та працівниками навчального закладу щорічно проводять різні акції - збирають необхідні речі та передають їх добровольцям, волонтерам, мешканцям прифронтової території. Наші діти вже звикли до цього і самі ініціюють акції», - розповіла телефоном Заступниця директора з виховної роботи ліцею Буковська Алла Віталіївна. 

Завдяки співпраці зібрана допомога передана у ЦПСС Щастя, де відтепер відкрито соціальний гардероб та\або обмін речами. Усі речі чисті, гарної якості, і на вигляд майже нові. Є і верхній одяг – куртки і пальта, є джинси, кофти, джемпери. Одяг на різний вік. Книжки художної літератури сучасні і класика. Іграшки – найбільше м’яких, але є і інші різновиди.

«Ми вдячні Київському технічному ліцею за їх підтримку та допомогу! Ніхто навіть не очікував, про який об’єм ідеться, адже знали, що нам надіслали речі, але що їх буде так багато - не здогадувались! Вся посилка зі складнощами, проте вмістилась в один легковий автомобіль (пасажири йшли пішки!) На кожній коробці з усіх боків роздруківка «З любов’ю з технічного ліцею м. Київ» - це надзвичайно приємно і передає турботу, з якою ці речі збирались! Дякуємо ще раз від усіх клієнтів, яким буде передано цю допомогу, адже вони справді цього потребують! У нас є переселенці, дітки з багатодітних родин, сироти та люди з особливими потребами, які першочергово отримають гуманітарну допомогу», - коментує координатор Центру Анастасія Ярошенко.

Хоча основна мета роботи  Центру психосоціального супроводу - це психосоціальна підтримка людей, що постраждали внаслідок конфлікту, Центр охоче розширює свої можливості та надає підтримку навіть більшу, але вкрай необхідну для його відвідувачів. Тож співробітники Центру відкриті для співпраці із різними організаціями та новими партнерами. Тут уже діє Відкрита бібліотека для всіх охочих, вона збиралась і продовжує поповнюватися завдяки волонтерам, які передають книжки. Також члени команди Центру готові впроваджувати нові різні форми послуг, щоб забезпечувати повний і якісний супровід людей, які вже 6 років живуть безпосередньо вздовж лінії розмежування, проте продовжують своє існування і так чи інакше долають наслідки конфлікту.

ЦПСС Щастя надає БЕЗКОШТОВНІ послуги психологічної та соціальної підтримки в рамках проєкту «Психосоціальна підтримка осіб, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, Malteser International та Мальтійської служби допомоги Україна, який реалізує ГО Mental Health Service. (ГО «Підтримка психічного здоров'я - асоціація фахівців в галузі психічного здоров'я»)