Щастинців-ветеранів Другої світової сьогодні привітали із 75-ю річницею Великої Перемоги

2020-05-09

Щастинців-ветеранів Другої світової сьогодні привітали із 75-ю річницею Великої Перемоги

 

Щиро вітаємо із 75-ю річницею Великої Перемоги! – таке вітання сьогодні роздається повсюди. З самого ранку щастинці, по одному чи по двоє, несуть квіти до меморіалу Пам’яті полеглим воїнам-щастинцям у роки Другої світової війни. Ми вшановуємо та віддаємо данину пам’яті тим, хто знаходиться зараз серед нас та тим, хто загинув, виборюючи мирне життя для нас.

Цього року, в умовах карантинного обмеження, не відбувся парад та широке святкування 75-ї річниці Перемоги, однак, урочиста церемонія покладання квітів до меморіалу Пам’яті у міському сквері та Братської могили полеглим воїнам-щастинцям у роки Другої світової війни відбулася. О 9 годині керівник військово-цивільної адміністрації Дмитро Скворцов та голова Спілки воїнів-інтернаціоналістів Микола Валуйськов від імені усіх щастинців вшанували героїзм та подвиг воїнів Другої світової війни. Вони поклали корзині квітів до пам’ятних меморіалів у сквері Пам’яті та на кладовище. Хвилина мовчання, під час якої згадуються не тільки батьки, діди, прадіди, але і ті незнайомі солдати, які віддали свої життя за мир, свободу та майбутнє Батьківщини, підкреслила особливий зміст цього свята Перемоги над нацизмом.

 

У день 9 травня ми переглядаємо старі фотографії, співаємо пісні воєнних часів, піднімаємо келихи на шану померлих та за здоров’я живих. Тож сьогодні наших ветеранів вітають прості щастинці - добрими словами подяки, школярі – листівками із власними віршами, адміністрація міста і районної ради,  представники Луганської ТЕС, депутатів Вікторії Гриб та Сергія Шахова – квітами, подарунками та щирою увагою.

Їх залишилося троє -  ветеранів-щастинців, тих, хто виніс на своїх плечах тягар війни і здобув для нащадків перемогу над нацизмом. Сьогодні ми вшановуємо кожного поіменно: Андрєєв Олексій Олексійович, Вовченко Ольга Марківна, Шевченко Вадим Іванович.

Шевченко Вадим Іванович

 

Вовченко Ольга Марківна

Андрєєв Олексій Олексійович

Дякуємо та низько вклоняємося героям, які вибороли перемогу та захистили нашу землю від коричневої чуми.