Шановні виборці Новоайдарського району!

2019-01-29
Шановні виборці Новоайдарського району!
 

   Верховною Радою України на 31 березня 2019 року призначено чергові вибори Президента України. З метою підготовки актуальних та достовірних списків виборців звертаємось до всіх мешканців Новоайдарського району з пропозицією уточнити свої персональні дані у Державному реєстрі виборців.

   Відповідно до статей 19 та 20 Закону України “Про Державний реєстр виборців” кожен виборець має право звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців щодо свого включення до Реєстру, а також перевірити особисті персональні дані, що містяться у Державному реєстрі виборців.

   Це можна зробити особисто, маючи при собі паспорт громадянина України, а якщо особа нездатна пересуватись самостійно, вона може письмово уповноважити на таке звернення іншу особу.

   За п’ять днів до виборів внесення у списки можливе лише за рішенням суду, а в день виборів — взагалі заборонене. Тому, якщо є сумніви, — звертайтеся одразу! Особливо це стосується осіб, яким виповнилося 18 років, які змінили прізвище або отримали громадянство, а також тих, котрі на попередніх виборах не виявили себе в списках або їхні дані були внесені помилково.

   У разі невключення до Державного реєстру виборців або у разі виявлення розбіжностей у персональних даних, відвідувачу буде запропоновано заповнити відповідну заяву, після чого до бази даних будуть внесені необхідні зміни.

   Законодавством передбачено тимчасова зміна місця голосування, без зміни виборчої адреси. Тобто завітати на дільниці зможуть і ті, хто не має місцевої прописки. Для цього необхідно звернутись із відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців до 25 березня 2019 року.

   Також перевірити інформацію про своє включення до Державного реєстру виборців та свої персональні дані у Державному реєстрі виборців можливо за допомогою мережі Інтернет. Для цього на офіційному сайті “Державний реєстр виборців” функціонує програмний ресурс “Особистий кабінет виборця”, мета якого - надання на електронну адресу виборця відповіді на запит про включення громадян, які досягли вісімнадцятирічного віку до Державного реєстру виборців.

   Про своє конституційне право обирати багато хто згадує тільки в день голосування або за день-два до нього і не знаходять себе чи своїх рідних в списках виборців, але щось змінити буває вже запізно, це викликає знервованість, напругу на дільницях. Краще заздалегідь уточнити свої дані та спокійно йти на дільницю в день голосування.

   Запрошуємо звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації за адресою: смт.Новоайдар, вулиця Незалежності, 2, (перший поверх, кабінет № 13). Телефон для довідок 9-40-95.

 

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації