Розпочався проект «Технології розумної енергоощадності в наших домівках» (ТРЕНД)

2019-10-24

24 жовтня в місті Щастя розпочався проект «Технології розумної енергоощадності в наших домівках» (ТРЕНД). Проект діє в рамках соціального партнерства ДТЕК, його представила народний депутат України Вікторія Гриб та координаторка проєкту Олена Болотова.

Перші кроки любого проекту – це навчання. Так і сьогодні мешканці багатоквартирних будинків зібралися в Палацу культури, де слухали та запитували залучених фахівців-киян.  Було обговорено багато практичних питань із створення та роботи ОСББ,  технічних складових енергоефективності та юридичних нюансів. Зала майже не вмістила усіх бажаючих, звісно і питань було багато до спеціалістів.

Вікторія Погорєлова займається створенням ОСББ з 1998 року. Сама очолює на громадських засадах ОСББ, в котрому мешкає.

Анатолій Колієнко в якості технічного експерта на прикладах розповів складові скорочення втрат тепла багатоквартирного будинку. Його доповідь, з тезою «неможливо наповнити дірявий сосуд» відносно стану наших будинків, була переконлива. Урядова програма «Енергобудинок»  надає можливість мешканцям ОСББ залучити 70% допомоги від фонду на проведення заходів із енергоощадності.

Юрист Дмитро Левицький надав слухачам дорожню карту створення ОСББ, порядок прийняття та оформлення спільних рішень. Фахівці надали відповіді на багаточисленні запитання та запевнили, що наступні зустрічі будуть практичною роботою в кожному конкретному випадку.

Чекаємо втілення ТРЕНДу у житловий фонд нашого міста.