Робочою групою узгоджено заходи щодо перевізників, які діють поза законом

2019-02-07

Відбулося засідання робочої групи з питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень у Луганській області.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

На засіданні узгоджено дії щодо унеможливлення функціонування на ринку пасажирських автомобільних перевезень області перевізників, що діють за межами правового поля.

Також обговорені проблемні питання в пасажирській галузі, цілі і задачі робочої групи, визначені маршрути з найбільшим ризиком нелегальних безпечних перевезень, графіки спільних перевірок транспортних засобів.

Значну увагу приділено питанню взаємодії співробітників контролюючих та правоохоронних органів під час здійснення спільних заходів з перевірки додержання автомобільного, трудового, податкового законодавства суб’єктами перевезень.

Юрій Клименко зазначив, що тільки скоординовані та злагоджені дії обласної влади, Укртрансбезпеки, Держпраці, Антимонопольного комітету України, Державної фіскальної служби, Патрульної поліції, управління захисту економіки, СБУ дадуть позитивні результати у боротьбі з такими перевезеннями.

Перші перевірки розпочнуться вже наступного тижня.

Слід зауважити, що робоча група створена розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 29.01.2019 № 65 на виконання Плану заходів щодо боротьби з нелегальними перевезеннями, затвердженого Міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном.

У засіданні узяли участь представники правоохоронних і контролюючих органів, які уповноважені на здійснення державного контролю та нагляду на пасажирському автомобільному транспорті: Укртрансбезпеки, Нацполіції, Патрульної поліції, Управління захисту економіки, Держпраці, ДФС, Антимонопольного комітету, Служби безпеки України. Також у складі групи широко представлені громадські організації: ГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевезень», ГС «Асоціація пасажирських автоперевізників Луганської області, ГС «Асоціація автостанцій України», ГО «Асоціація працівників транспортної галузі та інфраструктури».