Проблемні питання щодо опалювального сезону в Луганській області на особистому контролі Мінрегіону

2019-06-25
Проблемні питання щодо опалювального сезону в Луганській області на особистому контролі Мінрегіону
 

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у селекторній нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка з підбиття підсумків проходження опалювального сезону 2018-2019 року та підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2019-2020 року.

Під час наради Геннадій Зубко наголосив, що заходи щодо технічної підготовки, регламентних робіт, фінансових взаєморозрахунків і, саме головне – забезпечення сталого проходження наступного опалювального сезону мають бути комплексними.

У свою чергу,  Юрій Клименко на порядок денний виніс питання  щодо ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ». А саме, що підприємство не зможе отримати номінації природного газу через низький рівень розрахунків за спожитий природний газ. Щоб врегулювати цю проблему необхідно знизити мінімально необхідний рівень розрахунків до 60 % у наступному опалювальному сезоні 2019-2020.

«Як вже говорилося раніше, з початку червня російська залізниця не підтверджує відвантаження вугілля на адресу Луганської ТЕС через невидачу квот на поставки вугілля. Станом на 13 червня запасів вугілля залишалось 108 тисяч тонн», – зазначив на заході заступник голови облдержадміністрації. 

Геннадій Зубко взяв це питання на особистий контроль.

 

За інформацією прес-центру ОДА