Проєкт з підтримки місцевих товаровиробників «Вироблено на Луганщині. Луганщина Моя» реалізовується у м. Щастя

2020-09-17
Проєкт з підтримки місцевих товаровиробників «Вироблено на Луганщині. Луганщина Моя» реалізовується у м. Щастя  

У семи  громадах Луганської області (Сєвєродонецька, Попаснянська, Щастинська, Рубіжанська, Кремінська, Троїцька, Білокуракинська) впроваджується проєкт «Підтримка місцевих товаровиробників. Вироблено на Луганщині. Луганщина Моя», який реалізується ГО «Кремінська бізнес-асоціація» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс» в межах національного проєкту «Децентралізація» та Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. Партнерами проєкту виступають Департамент міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської ОДА та органи місцевої влади вищезазначених громад.

Автори проєкту розповідають: «Ідея створення проєкту виникла ще взимку 2020 року. Нас надихнув проєкт «Купуй Галицьке. Вироблено на Львівщині», який проводиться з 2017 року. На Львівщині до подібної акції вже залучено 160 магазинів. У наслідок чого товарообіг місцевої продукції у середньому виріс на 9%, окремі товаровиробники збільшили продажі до 40%. Ми вирішили об’єднати ідею популяризації продукції місцевих виробників та створення позитивного іміджу бренду Луганської області».

Основна мета проєкту - підтримати та популяризувати місцевих товаровиробників шляхом створення позитивного іміджу, збільшити рівень упізнаваності місцевих виробників у торговельних мережах та магазинах, а для цього виготовити яскраві жовті стопери для покупців. Потрібно також збільшити виробництво та реалізацію продукції місцевих виробників, що сприятиме зростанню надходжень до бюджетів всіх рівнів. Важливий вплив внутрішньообласної кооперації виробників та представників торговельних точок. Плануємо створити виставковий стенд виробників області для участі у виставково-ярмарковій діяльності. У подальшому – просувати бренд області та створювати позитивний імідж Луганщини.

До проєкту вже долучено 18 магазинів, у Попасній – 7, у Троїцькому – 2, у Рубіжному – 2, у Лисичанську – 1. У м. Щастя долучено 16 магазинів (ФОП "Демченко", вул. Центральна, 12; "Кокетка", вул. Донецька,34а; "Овочі. Фрукти", вул. Донецька, 32; "Темп", Гагаріна,14; "Берізка", вул. Донецька,34; - Кофейня "Прованс", пл. Миру,8; "Гведеон", вул. Центральна, 3д; "Восход", вул. Матросова,8; "Квіти", вул. Донецька, 80а; Продуктовий кіоск, вул. Спортивна, 11; "Чорнухинські курчата", кв. Енергетиків,1; "Твій стиль", кв. Енергетиків,6; "Золушка", пл. Миру, 10; "Трьошка", вул. Донецька, 32а; "Супутник", вул. Донецька,105; "Алладін", вул. Донецька,42.)

В інших громадах робота триває. Нам допомагають волонтери, небайдужі мешканці та підприємці. Незабаром проєкт почне діяти у торгівельній мережі «Сім’я». На прилавках магазинів доступна продукція з Луганщини: молочна продукція, у тому числі сири, масло, а також борошно, макаронні вироби, печиво, кондитерські вироби, м'ясо, напівфабрикати, овочі та фрукти, пиво, оцет, соняшникове насіння, олія, ковбаси, вода та безалкогольні газовані напої, хлібобулочні вироби, перепелині яйця, мед, побутова хімія, сувенірна продукція, колготи, шкарпетки, верхній дитячий одяг, клей.