Президент доручив прикордонникам посилити вимоги до реєстрації щодо громадян Росії

2018-11-30
Президент доручив прикордонникам посилити вимоги до реєстрації щодо громадян Росії

30 листопада 2018 року - 09:49

Президент доручив прикордонникам посилити вимоги до реєстрації щодо громадян Росії

Під час наради про заходи з реалізації Указу та закону щодо запровадження воєнного стану під головуванням Президента Петра Порошенка, Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал поінформував про заходи, вжиті Держприкордонслужбою, у зв’язку із введенням воєнного стану.

«Службу переведено у перший рівень повної бойової готовності. Кордон охороняється за посиленим режимом», - доповів Голова ДПСУ.

За його словами, основні зусилля були спрямовані на ефективне застосування резервів та їх доукомплектування, висилку збільшених нарядів на кордон з Російської Федерацією та на адміністративну межу з тимчасово окупованим Кримом. Також прикордонні наряди додатково посилені зброєю та бронетехнікою, відбувається нарощення інженерно-фортифікаційного облаштування та посилено моніторинг обстановки на кордоні, активізовано оперативні та контррозвідувальні заходи.

Він також повідомив про посилення заходів в районі проведення операції Об’єднаних сил.

«У пунктах пропуску здійснюються посилені заходи контролю. На сьогодні обмежено в’їзд іноземців, перш за все громадян Російської Федерації. Не пропускаються громадяни Російської Федерації віком від 16 до 60 років, особи чоловічої статі», - повідомив Петро Цигикал.

При цьому Голова ДПСУ підкреслив, що стосовно громадян України жодних обмежень на кордоні не запроваджується.

«Чи правильно я розумію, що це заходи, які перешкоджають Російській Федерації формувати тут загони приватних армій, які насправді є представниками збройних сил Російської Федерації, і не дати їм провести операції, які вони намагалися провести у 2014 році?», - запитав Глава держави і отримав ствердну відповідь.

Президент також наголосив на важливості посилення вимог до реєстрації, особливо в областях, де введено воєнний стан щодо громадян Російської Федерації. «Пропозиції прошу внести мені протягом 24 годин на затвердження», - доручив він.