Поки ми не закриватимемо область повністю, але жорстко перевірятимемо дотримання карантинних обмежень, – Сергій Гайдай щодо потрапляння Луганщини до «червоної» зони

2020-10-16
Поки ми не закриватимемо область повністю, але жорстко перевірятимемо дотримання карантинних обмежень, – Сергій Гайдай щодо потрапляння Луганщини до «червоної» зони
 

Про це очільник Луганщини повідомив сьогодні, 16 жовтня, під час спілкування з журналістами в Сєвєродонецьку.

Він зауважив, що у зв’язку зі встановленням в області з 19 жовтня «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в регіоні вводиться низка обмежень.

«Вчора ввечері на нараді з Міністерством охорони здоров’я України нам вдалося домовитися про те, щоб автомобільне сполучення в межах області поки що не зупиняли, як і роботу торговельних центрів. Але ми жорстко перевірятимемо дотримання карантинних обмежень. І якщо власник хоче, щоб його магазин працював, він слідкуватиме за покупцями та персоналом», – наголосив Сергій Гайдай.

Однак, як додав він, будуть закриті всі навчальні заклади та заклади розважальної діяльності, ресторани працюватимуть з обмеженням до 22:00.

Сергій Гайдай нагадав, що з 15 жовтня призупинено пропуск на КПВВ «Станиця Луганська», тому що 7 із 8 осіб, які прямують із тимчасово непідконтрольної території, інфіковані.

«Вони здають аналізи і, не дочекавшись на результати, йдуть вирішувати свої питання, спілкуючись із величезною кількістю людей», Поки ми не закриватимемо область повністю, але жорстко перевірятимемо дотримання карантинних обмежень, – Сергій Гайдай щодо потрапляння Луганщини до «червоної» зони зазначив голова обласної державної адміністрації.

Як підкреслив Сергій Гайдай, коронавірусна інфекція останнім часом розповсюджується Луганщиною шаленими темпами: «Ми маємо щоденний приріст інфікованих понад 100 осіб. Є захворілі лікарі та медичні працівники, які померли від цієї недуги. Головною проблемою залишається нестача лікарів», – акцентував очільник Луганщини.

Він наголосив, що за останні місяці лікарні забезпечені на тверду «четвірку», зокрема, апаратами штучної вентиляції легенів та кисневими концентраторами. Крім того, невдовзі надійдуть ще 10 апаратів ШВЛ та 50 кисневих концентраторів.

Більш того, Міністерство охорони здоров’я перерахує Луганщині 10 мільйонів гривень для забезпечення медичних закладів киснем.

«ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» у понеділок має подати усі необхідні документи для отримання підприємством відповідної ліцензії. Домовленість із Міністром охорони здоров’я про прискорення процедури її оформлення вже досягнута», – резюмував він.