Очільник області: відсьгодні посилено контроль за дотриманням населенням карантинних обмежень

2020-04-06
Сергій Гайдай: відсьогодні посилено контроль за дотриманням населенням карантинних обмежень
 

На цьому голова обласної державної адміністрації акцентував під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій сьогодні, 6 квітня.

«Жителям області потрібно більш серйозно ставитися до ситуації, пов’язаної з поширенням коронавірусу. Всі бачать, що напоготові медичні заклади, обробляються вулиці, нацполіцією посилено контроль за дотриманням населенням карантинних обмежень. Це здоров’я та життя кожного з нас», – заявив Сергій Гайдай.

Як зазначив начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом, заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов, за вихідні ніяких змін не відбулося: у трьох осіб підтверджено COVID-19, у чотирьох – підозра.

За інформацією директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Шкорубського, інфекційні відділення області заповнені на 22 %. Кількість захворілих на пневмонію зменшується.

Важливо, що сьогодні в області розпочнуть тестування на COVID-19 усіх, кого госпіталізовано з пневмонією.

Зазначено, що на Луганщині сформовано 15 постійних та 16 резервних мобільних медичних бригад, які в разі необхідності виїжджатимуть за відбирання матеріалу.   

Крім того, територіям доручено бути готовими до облаштування блокпостів, які знадобляться у разі ізоляції населеного пункту.

Також комісією затверджено перелік закладів, призначених для обсервації населення на період карантину. На сьогодні таких закладів чотири.

Головам райдержадміністрацій, міським головам міст, головам об’єднаних територіальних громад, керівникам військово-цивільних адміністрацій спільно з керівниками обсерваторів необхідно вжити заходів стосовно приведення їх до вимог Тимчасових рекомендацій щодо облаштування спеціалізованих закладів, призначених для обсервації населення.