Обережно, амброзія!

2019-07-31

Обережно, амброзія!


Серед небезпечних для здоров’я людини факторів, які викликають алергічні хвороби, значне місце займають рослини, особливо ті, які ростуть біля наших домівок. Однією з найбільш алергенних вважається амброзія полинолистна.


Квітковий пилок амброзії шкідливий для людини. В період цвітіння, а це в кліматичних умовах України - з середини липня до настання осінніх заморозків, серед населення спостерігається алергійне захворювання - амброзійний поліноз. Пилок амброзії, потрапляючи в очі, ніс, бронхи, викликає сльозотечу, погіршує зір, підвищує температуру тіла; різке запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів призводить до приступів бронхіальної астми.
Найефективнішим способом боротьби з амброзією полинолистою в межах населених пунктів є виривання поодиноких рослин з корінням та проведення скошування.
Згідно з Правилами благоустрою території м. Щастя, затвердженими рішенням Щастинської міської ради № 47/6 від 15.05.2014 суб’єкти господарювання, органи самоорганізації населення, громадські організації, мешканці міста на земельних ділянках, наданих їм на праві власності чи користування, присадибній ділянці зобов’язані виконувати регулярний покіс трави, уживати заходів щодо боротьби з карантинними та іншими бур’янами, зокрема амброзією. При цьому прибирати та утримувати територію необхідно від межі відведеної земельної ділянки до проїжджої частини вулиці.
Нагадуємо, що за невиконання заходів щодо боротьби з карантинними рослинами та порушення вищезазначених правил благоустрою передбачається адміністративне покарання у вигляді накладання штрафу.