Інформація щодо оптимального налаштування фіксованого прийому цифрового наземного телевізійного мовлення (DVB-T2)

2020-04-22
Інформація щодо оптимального налаштування фіксованого прийому цифрового наземного телевізійного мовлення (DVB-T2)
 

Практичні поради щодо правил оптимального налаштування фіксованого прийому цифрового наземного телевізійного мовлення (DVB-T2):

- розташування приймальної антени з коефіцієнтом підсилення не менше 10 дБ на висоті не менше 10 м; але в будь-якому випадку над існуючими в напрямку передавача цифрового телевізійного мовлення прилеглими будівлями та домінуючими елементами рельєфу – для забезпечення прямої видимості;

- обов’язкова орієнтація приймальних антен домогосподарств в напрямку розташування найближчого передавача цифрового телевізійного мовлення.

Практичні поради з налаштування прийому ефірного цифрового телевізійного мовлення в умовах окремих домогосподарств наведені в додатку.

Аналогічна інформація також доступна на офіційному веб-сайті УДЦР www.ucrf.gov.ua y відповідному розділі: «Консультаційний центр» - «Налаштування прийому цифрового ефірного ТБ».

У разі необхідності надання окремих практичних порад із забезпечення умов прийому сигналу цифрового наземного телевізійного мовлення, просимо звертатись на електронну адресу drok@ucrf.gov.ua  або по телефону +38 044 422 85 85.