Не можна допустити подібних жахіть, – Зеленський вшанував пам'ять жертв концтаборів

2021-04-11
Не можна допустити подібних жахіть, – Зеленський вшанував пам'ять жертв концтаборів

Володимир Зеленський у Міжнародний день визволення в'язнів нацистських концтаборів вшанував пам'ять замордованих українців. Президент України наголосив, що важливо пам'ятати кожного сина та доньку України.

Від імені президента України до Меморіального комплексу "Бабин Яр" у Києві поклали квіти.

Володимир Зеленський заявив, що у роки Другої світової війни у нацистських таборах, катівнях, на каторжних роботах Україна втратила безліч своїх синів і доньок

Ми пам'ятаємо про них усіх. У нинішні непрості й тривожні часи українці та весь цивілізований світ мають продемонструвати особливу єдність, щоб більше ніколи не допустити масштабної війни та навіть можливості повторення подібних жахіть,– зазначив український лідер.

Також відбулося покладання квіткових композицій до пам'ятного знака загиблим у Сирецькому концентраційному таборі та пам'ятного знака "Пам'ять заради майбутнього" на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр".

 

 

  • 11 квітня в усьому світі відзначають Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів. Ця дата з'явилася в пам'ять про повстання в'язнів концтабору Бухенвальд, яке відбулося 11 квітня 1945 року.

  •  

    Система концтаборів, вибудувана нацистською Німеччиною, є однією з найжахливіших і найпотворніших речей, до яких докотилося людство. Після приходу до влади нацистів на чолі з Гітлером боротьба з інакомисленням одразу набула вкрай жорстоких форм.

     

     

    Усього нацисти збудували 14033 концтабори. На територіях, підконтрольних гітлерівцям, у концтаборах, таборах смерті, в’язницях перебувало понад 20 мільйонів осіб із 30 країн світу. 12 мільйонів не дожили до звільнення. Серед загиблих – 5 мільйонів громадян СРСР, а також 6 мільйонів євреїв з різних країн.