«Навіщо нам потрібно створювати ОСББ? Переваги ОСББ, та його можливості до розвитку інфраструктури будинку»

2016-12-23

22 грудня 2016 р. в межах Проекту «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України» Програми розвитку ООН в Україні, що реалізовується за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції, Щастинською міською радою за участю експерта зпитань управління багатоквартирним будинком Олени Дємєнєвої та представників міської ради, було організовано та проведено зустріч із місцевими жителями на тему: «Навіщо нам потрібно створювати ОСББ? Переваги ОСББ, та його можливості до розвитку інфраструктури будинку».

Під час зустрічі експерт та мешканці міста Щастя обговорили актуальні проблеми із створення ОСББ.

Окремо під час заходу експертом  зпитань управління багатоквартирним будинком Оленою Дємєнєвою було з’ясовано рівень готовності мешканців до самостійного обслуговування багатоквартирного будинку та прибудинкової території, а саме:

-          обізнаність населення з питань створення та реєстрації ОСББ;

-          ефективності ОСББ в напрямку самостійного обслуговування будинку та прибудинкової території;

-          реалізація права власності співвласниками багатоквартирного будинку, права та обов’язки співвласників

-          питання організації роботи ОСББ в напрямку обслуговування та управління багатоквартирним будинком.

Другою частиною зустрічі, стало обговорення між експертом та мешканцями можливості створення у місті асоціацій  ОСББ, як ефективного інструменту управління багатоквартирним будинком, оскільки у місті Щастя основною частиною багатоквартирних будинків – є двоповерхові будинки, де функціонування окремих ОСББ є неефективним.

По завершенню заходу Оленою Дємєнєвою було роз’яснено мешканцям  про процедуру призначення управляючого багатоквартирними будинками, позитивні та негативні сторони призначення  управляючого.

 

Шановні мешканці міста Щастя!!! В черговий раз звертаємо Вашу увагу, що Щастинською міською радою здійснюється опитування мешканців багатоквартирних будинків з питань утворення ОСББ.

Анкету-опитування можна заповнити за наступним посиланнямhttps://docs.google.com/forms/d/1vpqz-wf1TcFag16_fD5QdkKg7ituP8GoTgDr43VCtrU/edit. Кожна думка буде врахована у подальшій діяльності Щастинської міської ради.