На Луганщині триває місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів

2017-10-05

На Луганщині триває місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів

З 1 по 31 жовтня на території Луганської області проводиться місячник добровільної здачі зброї. З початку проведення цього заходу поліцією зареєстровано 61 факт здачі громадянами зброї та боєприпасів.

В передбаченому законодавством порядку громадяни, які в указаний термін добровільно здали в поліцію зброю, в подальшому після оформлення відповідних документів, будуть мати змогу зареєструвати цю зброю в особисте майно та користуватись ним на законних підставах.

За п’ять днів проведення цього заходу поліцією зареєстровано 61 факт здачі громадянами зброї та боєприпасів. Це і мисливська зброя, гладкоствольні рушниці, пістолет «AKREP 2004-MAGNUM» зі слідами переробки для відстрілу набоїв травматичної дії, штик ножі, гранати, боєприпаси «ВОГ» та набої різного калібру.
Згідно з положенням ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Громадяни, які добровільно звернуться до поліції, щоб здати зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, що зберігаються ними незаконно, згідно з вимогами ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України, звільняються від кримінальної відповідальності.
Якщо ви маєте інформацію про можливе зберігання нелегальної зброї, Ви можете анонімно повідомити про такі факти на лінію «102».

Відділ комунікації поліції
Луганської області