На Луганщині сформують Раду оборони області, – Сергій Філь

2018-11-28
На Луганщині сформують Раду оборони області, – Сергій Філь
 

Про це заявлено сьогодні на нараді в облдержадміністрації відносно виконання Указу Президента Петра Порошенка щодо введення воєнного стану в Україні.

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, який провів нараду, повідомив:

«Ми маємо забезпечити спокій на Луганщині, недопущення будь-яких проявів ажіотажу. В умовах воєнного стану військові забезпечують мир, а голови місцевих державних адміністрацій – життєзабезпечення населення і допомогу військовим».

Він також зауважив, що однією з причин уведення воєнного стану є розвіддані, що свідчать про небезпеку захоплення РФ ряду прибережних міст поблизу Азовського моря для створення сухопутного кордону до анексованого Криму. РФ вперше відкрито напала на українську армію силами кораблів ФСБ та Чорноморського флоту ВМФ РФ.

У свою чергу, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко підкреслив, що Президент України Петро Порошенко включив до Указу лише декілька з 24 передбачених у Законі України «Про правовий режим воєнного стану» заходів.

«Це мінімально вплине на повсякденне життя цивільного населення», – наголосив під час наради Сергій Філь.

Важливо, що транспортне сполучення на території області та робота КПВВ «Станиця Луганська» функціонуватимуть у звичному режимі.

За підсумками засідання прийнято низку рішень. Серед них – утворення Ради оборони Луганської області. Також буде розгорнутий оперативний штаб при Раді оборони Луганської області. Найближчим часом відбудеться його перше засідання.

Про будь-які зміни відносно впровадження заходів воєнного стану населення буде інформуватися щотижнево.

Наголошено, що до завершення воєнного стану заборонено відключати від електропостачання об’єкти промисловості, ЖКГ, органів державної влади та місцевого самоврядування, військові об’єкти, об’єкти правоохоронних та контролюючих органів, водопостачання та водовідведення, котельні, медичні установи, транспортні мережи.

Також буде посилено оборону державного кордону.

Обласний військовий комісар, начальник Луганського гарнізону Юрій Полулященко акцентував, зокрема, що часткову мобілізацію буде проведено тільки в разі її оголошення Президентом України.

Крім того, на нараді розглянули інші проблемні питання взаємодії підрозділів Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів та органів державної влади в частині проведення спільних дій з виконання відповідного Указу Президента України.

У заході взяли участь командири підрозділів ЗСУ та інших військових формувань, правоохоронних органів, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів облдержадміністрації. У режимі відеоконференцзв’язку до засідання приєдналися керівники органів влади на місцях.

За інформацією прес-центру Луганської ОДА