На Луганщині СБУ виявила схрон із військовими засобами ураження

2019-04-12
 На Луганщині СБУ виявила схрон із військовими засобами ураження

 

На Луганщині під час здійснення заходів з протидії незаконному обігу зброї співробітники СБ України, залучені до Операції об’єднаних сил, спільно з Нацполіцією та піротехнічною службою ДСНС виявили значний арсенал із військовими засобами ураження.

Зі схрону, що знаходився у лісосмузі поблизу селища Біловодськ, правоохоронці вилучили три підствольні гранатомети «ГП-25», «РПГ-22», протитанкову міну «ТМ-62М», вісім протипіхотних мін «ОЗМ-72» та «МОН-50», вісім осколкових припасів для гранатометів «ВОГ-25», вісімнадцять тротилових шашок загальною вагою майже сімсот грамів, автомат АКС-74, «РПГ-26», сімнадцять осколкових протипіхотних гранат «Ф-1», «РГД-5», «РГН-2», двісті п`ятдесят грамів розсипчастої вибухової речовини та чотирнадцять запалів до гранат. 

За попередньою інформацією, схованка була учасниками агентурної мережі проросійських терористів, викритої правоохоронцями у 2015 році.

Наразі у межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення джерел походження схрону та осіб, причетних до його облаштування.

Прес-центр СБ України