На Луганщині інформація про замінювання 5-х об’єктів інфраструктури у прифронтовому місті не знайшла свого підтвердження

2019-02-25
На Луганщині інформація про замінювання 5-х об’єктів інфраструктури у прифронтовому місті не знайшла свого підтвердження

Станом на 21.30 після ретельної перевірки працівники вибухотехнічної служби та кінологи ГУНП не знайшли будь-яких вибухових предметів чи речовин, тож об’єкти інфраструктури відновили свою роботу.

Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян» Кримінального кодексу України. За скоєння такого правопорушення передбачено до шести років розбавлення волі. Вживаються заходи щодо встановлення особистостей лжемінувальників.

Поліція звертає увагу на те, що кожний виклик щодо мінування вимагає максимального задіяння сил та засобів правоохоронців, рятувальників та медиків. Інформація про замінування перевіряється в декілька етапів, проводиться евакуація населення та займає значний період часу, тому подібні «пустощі» призводять до того, що співробітники екстрених служб можуть не встигнути врятувати чиєсь життя або надати допомогу тому, кому вона дійсно потрібна.

 

Нагадаємо, що сьогодні протягом дня до Новоайдарського відділу поліції надійшло чотири повідомлення про замінювання супермаркету, готелю, лікарні, теплокомуненерго та ТЕС у м. Щастя.

 

 

Прес-центр 

Національній поліції Луганській області