На Луганщині контррозвідники СБУ затримали інформатора проросійських терористів

2016-07-27

У Луганській області співробітники контррозвідки припинили протиправну  діяльність мешканця Лисичанська, який збирав відомості розвідувального характеру в інтересах незаконних російсько-сепаратистських збройних формувань.

Встановлено, що в липні 2014 року, коли Лисичанськ ще перебував під контролем НЗФ, його було завербовано учасником терористичної організації «ЛНР» на прізвисько «Тихон». Після звільнення міста українськими військами чоловік зайнявся збиранням для бойовиків розвідувальної інформації про переміщення військової техніки ЗСУ, місця дислокації підрозділів, режим охорони лінії розмежування, розташування та функціонування блок-постів, види озброєння та чисельності особового складу сил АТО. Для отримання інформації використовував своїх знайомих та приятелів у Лисичанську, які не здогадувалися про його справжні цілі. Зібрані дані правопорушник передавав представнику НЗФ «ЛНР».

12 липня цього року контррозвідники затримали інформатора проросійських терористів. Того ж дня йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України – сприяння діяльності терористичної організації. Вирішується питання про обрання зловмисникові запобіжного заходу на період слідства. 

 

Прес-служба Управління СБУ в Луганській області