Німецький державний банк розвитку готовий підтримувати мале підприємництво Луганщини

2019-06-06
Німецький державний банк розвитку готовий підтримувати мале підприємництво Луганщини
 

Днями заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зустрівся з директором Німецького державного банку розвитку Лутцем Хорном-Хааке та інвестиційним менеджером Німецько-Українського Фонду Валерієм Майбородою.

Метою зустрічі стало визначення спільних завдань у рамках реалізації нового проекту «Підтримка ЄС для Сходу України EU4East». Перш за все він стосуватиметься економічного відновлення та розвитку малого та середнього бізнесу Луганщини та Донеччини.

За словами представників делегації, програма повинна покращити доступ до фінансування малого і середнього підприємництва, що здійснюють свою діяльність на підконтрольних українській владі територіях Луганської області, шляхом надання їм часткової компенсації основної суми кредиту або лізингового договору.

Пан Лутц Хорн-Хааке запевнив, що вже існує домовленість з низкою українських банківських установ, які братимуть участь у фінансуванні майбутніх учасників проекту. Також він повідомив, що невдовзі очікується офіційна презентація проекту та активна інформаційна кампанія між підприємцями регіону.

У свою чергу Геннадій Іваненко подякував гостям за всебічну підтримку економіки Луганщини та висловив сподівання на подальшу співпрацю.