Лісова охорона нагадує: ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ЗАСМІЧЕННЯ ЛІСІВ

2019-09-03

Лісова охорона нагадує: ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ЗАСМІЧЕННЯ ЛІСІВ

 

Ліс – це  не смітник!

 

Забруднення лісів сміттям – серйозна проблема та загроза екології, особливо гостро це  для лісів навколо населених пунктів, ад же вони частіше використовуються для відпочинку і багато людей чомусь вважають, що принісши до лісу повні пакунки для відпочинку, потім весь непотріб можна залишити в лісі  і чомусьбагато людей прибравши у себе на подвір’ї вважають за норму вивезти сміття у найближчий ліс.

І не зважаючи на проведення  акцій щодо прибирання засмічення, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у лісі та роботи по очищенню лісових масивів лісовою охороною, гори сміття постійно зростають.  Згадайте народне прислів’я: «чисто не там де прибирають, а там де не смітять» -    почни  із себе!!!

Лісова охорона  вкотре нагадує:

!!! ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ЗАСМІЧЕННЯ ЛІСІВ!!!

Згідно діючого законодавства України за засмічення лісів відходами передбачена відповідальність:

 згідно ст. 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення за  "Засмічення лісів відходами" передбачено накладення штрафу на громадян від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян( від 425 грн до 850 грн), на посадових осіб – від 50 до 100 (від 850 грн до 1700 грн).Також зазначимо, що в рамках правового поля крім зазначеної адміністративної відповідальності також можливе притягнення винних осіб до цивільно-правової відповідальності в судовому порядку і тоді винним особам потрібно буде відшкодувати також збитки завдані їх діями, а у таких випадках вже йдеться про зовсім інші суми – у не один раз більші.

 

Щастинське лісництво ДП «Станично-Луганське ДЛМГ»