ЛІСІВНИКИ ЗАКЛИКАЮТЬ ДОТРИМУВАТИСЬ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ В ЛІСІ

2019-09-04

Пожежа — стихійне лихо, що має катастрофічні наслідки для природи й людей. Найбільш пожежонебезпечними ліси стають у період сухої та спекотної погоди. Саме в цей період слід суворо дотримуватися особливої обережності в поводженні з вогнем.Причини загорянь лісових масивів можуть бути найрізноманітнішими. Але майже 90 % лісових пожеж виникають через недотримання правил пожежної безпеки поводження з вогнем в місцях праці та відпочинку. З початку року у лісових насадженнях Станично-Луганського лісгоспу виникло 6 випадків лісових пожеж на загальній площі 5,85 га,  в тому числі  по Щастинському лісництву – 2 випадки на площі 0,03 га. Крім того підрозділи підприємства гасили пожежі на суміжних з лісовими насадженнями площах,  коли була загроза, що вогонь перекинеться на насадження, загалом було 7 таких виїздів  ліквідовано загорання  на площі 6,66 га.

Не допустити знищення лісу вогнем під силу кожному з нас дотримуючись  елементарних  правил поведінки:

  • під час пожежонебезпечного періоду варто взагалі утриматись від відвідання хвойного лісу.
  • не розпалюйте багаття в лісі, якщо в цьому немає нагальної потреби. Ретельно дотримуйтесь правил розведення багать.
  • Пам’ятайте:за жодних умов не можна розпалювати багаття під пологом хвойного молодняку, а також у пожежонебезпечну погоду. 
  •  Не можна залишати багаття без догляду, залишати місця привалу, не переконавшись у тому, що багаття загашено.
  •  Тримайте напоготові засіб пожежогасіння. Не їдьте до лісу в автомобілі без вогнегасника. Не можна заправляти пальним баки під час роботи двигунів внутрішнього згоряння, а також палити поблизу машин, що заправляються пальним. 
  •  Забороняється кидати  в лісі палаючі сірники, непогашені недопалки.

 Протипожежні заходи в лісі не складні й зовсім не потребують матеріальних затрат, а боротьба з лісовими пожежами вимагає неймовірних витрат коштів і ресурсів.

Щастинське лісництво звертається до всіх жителів та гостей  міста Щастя та прилеглих територій  з проханням бути обачними з вогнем  під час перебування та відпочинку у лісі. Навіть одна іскра або недопалок може привести до справжнього стихійного лиха з непередбачуваними екологічними та матеріальними наслідками. Закликаємо Вас з повагою відноситись до лісових насаджень та людської праці,  силами якої вони створювались для всіх нас.

У разі виникнення пожежі, лісівники просять негайно повідомляти про це за телефоном 101 або за телефоном 3-14-14.

 

 

Щастинське лісництво  ДП «Станично-Луганське ДЛМГ»