«Кращі» люди Донбасу в ополченні

2016-06-07

Штучні Луганська й Донецька «народні республіки» стали центрами об’єднання російських найманців, професійних бойовиків, диверсійних груп, кістяк яких складають вихідці з Кавказу та місцеві проросійські активісти.

Що стосується основних ватажків організованої Кремлем кривавої драми на Донбасі, то за кожним з них тягнеться особливий слід «подвигів», які підпадають під статті кримінального кодексу. До речі, список ватажків, які на першому етапі очолили захоплення адміністративних будівель не Донбасі, переконливо свідчить, що конфлікт у регіон принесений ззовні, оскільки найактивніші з них – це громадяни РФ. Серед них такі відомі персонажі, як: «Стрєлков» (Ігор Гіркін), Олексій Борадай, «Бабай» (Олександр Можаєв), «Моторола» (Арсеній Павлов) та ін.

Цілком їм відповідають і їхні молодші помічники – завербовані російськими спецслужбами кремлівські маріонетки: Павло Губарєв, «Бєс» (Ігор Бєзлєр), Денис Пушилін, Микола Козіцин, Ігор Плотницький,  В’ячеслав Пономарьов, Олександр Захарченко та інші. Природно, що з цими людьми, які нічого не вирішують без прямої вказівки Кремля, вести будь-які переговори немає сенсу. Яскравим підтвердженням цьому стало порушення домовленостей щодо оголошення режиму тиші в зоні зіткнення з українськими військовими.

Отримуючи із Росії  через неконтрольовані ділянки кордону фінансування й озброєння, у тому числі важку бронетехніку й реактивні системи залпового вогню «Град», терористи продовжують руйнувати Донбас. Тому нарешті варто усвідомити, що мета існування цих кривавих режимів – не добробут і процвітання мешканців Донбасу, а, за наказом з Москви, перетворення регіону на рану, що постійно кровоточить на тілі України.