Класична музика в Щасті: міжнародний проект «Музика і діалог»

2019-07-29
Класична музика в Щасті: міжнародний проект «Музика і діалог»

 

Класична музика панувала у місті Щастя у неділю, 28 липня. П’ять музикантів із зведеного міжнародного духового оркестру дали невеличкий камерний концерт класичної музики. Концерт відбувся на відкритому літньому арт-майданчику. Півгодини чарівні мелодії менуетів у виконанні габою, валторни та флейти та гучні оплески слухачів, які просили ще і ще раз виконати музичні твори.

А після концерту відбулося спілкування представників симфонічного оркестру  із щастинцями.  Люди запитували про духові інструменти, музичний проект та враження гостей від Щастя. Музиканти поперед всього подякували за гостинний прийом громадській організації «Культурна фортеця» та цікаву екскурсію містом, яку провела для гостей із Німеччини, Білорусії, Львова та Харкова завідуюча міською публічною бібліотекою Валентина Смольнікова. А також розповіли про міжнародний проект «Музика і діалог», в рамках якого 65 людей з різних країн, незнайомих один з одним, протягом двох тижнів в Сєвєродонецьку навчалися слухати і взаємодіяти в складі незалежного проектного оркестру і хору.

Активна комунікація, креативність та спрямованість у майбутнє учасників проекту, на їх думку, повинно об’єднати людей, які мешкають у складному регіоні, створити інтелектуальне розвиваюче середовище. Саме тому, 28 липня зведений оркестр розділився на невеличкі групи для поїздки по містечкам Луганщини. Тож попит на класичний музичний репертуар в нашому містечку є, бо, під завісу камерного концерту, щастинці  запитали чи можливо організовувати подібні виступи  кожну неділю.

Це другий подібний проект і на його закінчення  вже 1 серпня в Сєвєродонецьку відбудеться великий концерт зведеного симфонічного оркестру та хору.