Громадські слухання присвячені результатам роботи Агенції місцевого розвитку м.Щастя у 2013 році.

2014-04-01

28 березня 2014 року у Щастинському міському Палаці культури відбулись громадські слухання, присвячені результатам роботи Агенції місцевого розвитку м.Щастя у 2013 році.

На заході були присутні міський голова м. Щастя Живлюк Вадим Леонідович, директор ДТЕК Луганська ТЕС Бобрик Олександр Борисович, секретар Щастинської міської ради Богиня Олександр Олександрович, заступник міського голови Тюрін Володимир Петрович, керівники  підприємств та установ міста, депутати Щастинської міської ради та мешканці міста.

Агенцію було створено у серпні 2013 рокуз ініціативи  Щастинської міської ради при фінансової підтримки компанії ДТЕК з метою підвищення рівня та якості життя громади, стимулювання суспільно-економічного, соціального, культурного та екологічного розвитку містаЩастя.

Пріоритетними напрямками діяльності Агенція обрала для себе стимулювання розвитку бізнес-середовища, впровадження енергозаощаджувальних технологій, реалізацію проектів Стратегії соціального партнерства компанії ДТЕК та м.Щастя у 2013-2015рр., залучення до економіки міста додаткових інвестицій та підтримку громадських ініціатив.

Усього за чотири місяці роботи у 2013 році та три місяці у 2014 році організація досягла значних результатів діяльності за пріоритетними напрямками.

Директор Агенції Нецвітайло Вікторія  прозвітувала про виконання проектів Стратегії соціального партнерства компанії ДТЕК та м. Щастя 2013 року; ознайомила присутніх з реалізованими щастинцями проектами конкурсу «Місто своїми руками», з кращими практиками інших міст присутності компанії ДТЕК, та зазначила, що в цьому році додається критерій «інноваційність» при оцінюванні проектних заявок. 

Керівник Агенції детально зупинилась на грантових заявках, що подано Агенцією у 2013-2014 рр. для залучення додаткових коштів до економіки міста, та розповіла по яких проектах організація вже отримала позитивну відповідь.

Також громаду міста було поінформовано про плани роботи організації на 2014 рік, зокрема що заплановано в межах Стратегії соціального партнерства компанії ДТЕК та м.Щастя.

Паралельно було проведено  анкетування присутніх з метою уточнення переліку послуг, які для них на даний момент є найактуальнішими: 50% визначили найнеобхіднішим продовжувати роботу «гарячої лінії» та надання юридичних консультацій; 20% - визнали важливими бухгалтерські консультації та розробку бізнес-планів; 20% зазначили, що їм важливі семінари на тему «Як розпочати свій бізнес»; 10%  бажають прослухати курс семінарів за темою «Як взяти участь у грантових конкурсах та перемогти».

Підбиваючи підсумки заходу, присутні одноголосно визнали, що тільки спільна та згуртована робота Агенції, мешканців міста, бізнесу та влади є найрезультативнішою при досягненні позначених цілей щодо створення комфортних умов життя для громади міста Щастя!