Громадські слухання по обговоренню Стратегії розвитку Щастинської громади

2016-11-24

Громадські слухання по обговоренню Стратегії розвитку Щастинської громади

 

23 листопада Щастинська територіальна громада обговорювала «Стратегію розвиткуоб’єднаної територіальної до 2025 року». На зібранні були присутні представники органів місцевого самоврядування м.Щастя, смт.Петропавлівка, с.Передільськ та мешканці, зацікавлені у становленні своєї громади.

 Щастинська ОТГ  проходить складний шлях, вона створена, але відсутність заключного етапу - місцевих виборів, не дають розбудовуватися громаді. Стратегія розвитку Щастинської ОТГ дасть можливість функціонувати громаді до остаточного її оформлення, яке відбудеться після виборів, у формі партнерських відносин, зараховуючи  інтереси та пріоритети кожного члена територіальної громади.

Зараз, на цьому етапі  органи місцевого самоврядування Щастя, Петропавлівкі та Передільська роблять крок до підписання Меморандуму про співробітництво. Меморандум та Стратегія розвитку громади до 2025 року – це інструменти, спроможні розвивати як кожен окремий суб’єкт об’єднаної громади, так і в цілому формувати Щастинську громаду.

Наталя Бойко виконавчий директор Луганського регіонального відділення «Асоціація міст України» представила зібранню на громадських слуханнях «Стратегію розвитку об’єднаної територіальної громади до 2025 року». В преамбулі вона розповіла яка робота передувала створенню цього документа. Наталя Іванівна в своїй промові акцентувала, що вже зараз на цьому етапі можна сподіватися на входження іноземних інвестиційних проектів. У Стратегії розвитку вже розписані пріоритетні галузі розвитку громади, дано аналіз слабких і сильних сторін господарств. Першим досягненням може стати створення ЦНАП, через який населенню будуть надані якісні послуги.

Обговорення проходило жваво, присутні задавали питання, обмінювалися думками. Заступник міського голови Щастинської міської ради Володимир Тюрін наприкінці слухань від імені усіх присутніх подякував Наталії Бойко за величезну допомогу і співробітництво на шляху створення Щастинської громади.