Другий рік відзначається День добровольця

2018-03-15

14 березня вже другий рік поспіль відзначають День добровольця. Це свято для нашої країни нове. Саме цього дня у 2014 році учасники Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці Київської області, щоб створити добровольчий батальйон.
Про тих, хто покинув домівку та за покликом серця взяв до рук зброю і для кого цей день справді особливий, розмовляли на тематичних часах в навчальних закладах міста Щастя. Саме Щастинська загальноосвітня школа №2 перший раз зустрічала торік добровольців.

Зі сцени промовлялись не тільки вітальні слова. Насамперед, учасники бойових дій – добровольці відверто ділилися, як йшли добровольцями на війну, навіть не маючи військового досвіду. Як правило, добровольці нагородами не хизуються, кажуть - не за ними йшли на війну.
В Щасті теж мешкають представники добровольчих з’єднань. Один з них, в.о. начальника відділення поліції №1 м. Щастя полковник Дубчак В’ячеслав Петрович. Недавно він на одному із міських заходів показав документальний фільм, знятий безпосередньо в місцях бойових дій. На екрані чергувалися люди, які не тільки воювали, але і сумували, любили, втрачали в боях друзів, але залишалися в строю. На плівці відображені також і наші рідні степи, крейдяні гори, наша стела з назвою міста Щастя.


У добровольців спільні спогади про добровольчий батальйон, запеклі бої, тяжкі поранення, а ще - фронтові історії. Хто такі добровольці - краще за них самих знають волонтери. Борис Севастьянов – волонтер та співак, присвятив добровольцям чимало пісень. Добровольці - це люди, які керуючись своїм поривом душі, це люди, виховані ідеями Майдану - революційними, які жертвували сім'ями, своїми якимись благами – саме про це співають співаки-волонтери.
Голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, в привітанні особисто подякував тим, хто воював на Луганщини: «Від імені всієї Луганщини я дякую вам за цей подвиг. Віддаючи свої життя і здоров'я, ви зупинили зухвалий ворожий наступ. Приїхавши на Схід з різних куточків України, ви назавжди стали нашими земляками».