Другий Экоф'юженфест в місті Щастя відбувся!

2019-05-20
Другий Экоф'юженфест в місті Щастя відбувся!

Фестиваль знову пройшов на зеленій зоні стадіону Енергія. Це винахід першого ЕкоФесту-2018 – облаштування локації відпочинку, занять спортом, дитячого ігрового простору, проведення тренінгів саме на свіжому повітрі міського стадіону.

Якщо перший фестиваль  «Екоф’юженФест» відбувся за підтримкою USAID, то в цьому році він став можливим завдяки волонтерському руху, який набрав обертів, починаючі з громадських ініціатив 2018 року. Команда Щастя ГуртОМ за короткостроковий термін зуміла підготувати насичений та яскравий захід. Там були різноманітні  майстер-класи,  йога на свіжому повітрі для малечі та дорослих, пошив еко-торбин на раритетних швейних машинках, виготовлення справжньої краси із звичайної деревини, гончарство, спортивні змагання, дитяча програма, смаколіки, які діти самі прикрашали і  ще, найбільш цінне -  багато щирих посмішок та бурхливих емоцій щастинців та гостей міста.

Що нове відбулося на Другому міському Фесті? До минулорічних активностей добавилися нові, і що цікаво, най екологічні – прийом від населення пластикових пляшок та макулатури, з метою не тільки пропаганди екостилю життя, але й закупівлі за виручені кошти книжок для міської дитячої бібліотеці.  18 травня було зібрано 546 кг вторинної сировини - діти тепер чикатимуть нові книжки та навчальні словники.

Команда однодумців Щастя ГуртОМ та їх партнери в громадському секторі показали справжню роботу на результат – становлення ЕКОсвідомості в нашому місті та впровадження нових форм міського дозвілля.