До тих, хто спекулюватиме на ситуації, вживатимуть заходи згідно з українським законодавством, – Сергій Гайдай посилив контроль щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу

2020-03-18
До тих, хто спекулюватиме на ситуації, вживатимуть заходи згідно з українським законодавством, – Сергій Гайдай посилив контроль щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу
 

Про це голова обласної державної адміністрації заявив сьогодні, 17 березня, під час брифінгу для ЗМІ.

«Відсьогодні діє моє розпорядження щодо достатньо жорстких обмежень в області. Ми вживаємо заходи для унеможливлення розповсюдження цієї хвороби на території Луганщини, – зазначив Сергій Гайдай. – Результати експрес-тестів, які вже проведені, є негативними. Захворілих на коронавірус в нас немає. Однак ми й надалі повинні дбати про безпеку людей».

Він зауважив, що жорсткий підхід до протидії коронавірусу в Китаї дозволив доволі швидко подолати пік розповсюдження вірусу, а ліберальний у Європі призвів до вкрай негативних наслідків.

Тож, відсьогодні в області закриваються всі місця громадського харчування. За бажанням власників буде організована доставка їжі. Підлягає закриттю вулична торгівля, зокрема, на ринках та ярмарках. Обмежено пересування в маршрутках до 10 осіб. Пересування людей у великій кількості контролюватимуть правоохоронні органи.

Важливо, що аптеки, банки, продуктові магазини, АЗС працюватимуть і надалі.

Також до «Укрпошти» та «Нової пошти» будуть спрямовані звернення щодо обмеження знаходження в цих приміщеннях не більше 3-4 відвідувачів одночасно.

Жителі області від 65 років будуть перебувати під регулярним наглядом працівників служб соціального захисту.

«Тільки  жорсткий контроль дасть можливість втримати ситуацію в області, – наголосив Сергій Гайдай. – До перевізників та закладів торгівлі, які підійматимуть ціни в цей період, будуть вжиті заходи згідно з українським законодавством».

Він акцентував, що наразі лікарні забезпечуються усіма необхідними засобами захисту: «Також очікуємо від Міністерства охорони здоров’я додаткову партію захисних костюмів та апаратів штучної вентиляції легенів. Засоби індивідуального захисту у достатній кількості до лікувальних закладів передадуть вже сьогодні. До кінця тижня отримаємо й експрес-тести – до України має надійти 10 млн таких тестів, які направлять в регіони».