До Дня місцевого самоврядування

2016-12-12

Щастинська міська рада – кроки від відновлення до розвитку

Аналізуючи підсумки роботи в 2016 році щодо реалізації намічених планів і програм, доручень виборців,  можна з впевненістю констатувати, що одне з головних досягнень нашої владної команди, депутатського корпусу протягом року діяльності, що фактично минув,  це - період  відновлення міста Щастя змінився етапом розвитку. На сьогоднішній день це найголовніше, те, що дає можливість здійснити реальні кроки з подальшого поліпшення ситуації в місті, передбачуваність та спокій в життєдіяльності міської громади, змогу не тільки будувати короткострокові та довгострокові плани, але і надає впевненість у їх здійсненні.

Так, наприкінці цього року Щастинською міською радою прийнято довгострокові Програми розвитку, зокрема:

- Стратегію розвитку Щастинської об’єднаної територіальної громади на період до 2025 року;
         - Програму соціально-економічного розвитку міста Щастя на 2017-2020 роки;
         - Цільову програму соціального захисту та соціального забезпечення окремих категорій населення на 2017-2020 роки;

- Цільову програму проведення урочистих та святкових заходів на 2017 – 2020 роки;

- Цільову програму розвитку культури м. Щастя на 2017-2020 роки;

- Цільову програму розвитку фізичної культури та спорту у м. Щастя на 2017-2020 роки.

 

Особливістю 2016 року можливо назвати дійсно впевнені кроки до створення та розвитку Щастинської об’єднаної територіальної громади. На протязі всього року проходила кропітка робота в цьому напрямку. Підтримку в питанні створення громади виконавча влада отримала від   Луганського регіонального відділення «Асоціація міст України», яка не тільки сприяє процесу об’єднання, але і спрощує процес  залучення входжень іноземних інвестиційних проектів під розбудову об’єднаної територіальної громади.

Зараз, на цьому етапі  органи місцевого самоврядування Щастя, Петропавлівкі та Передільська роблять крок до підписання Меморандуму про співробітництво. Меморандум та Стратегія розвитку громади до 2025 року – це інструменти, спроможні розвивати як кожен окремий суб’єкт об’єднаної громади, так і в цілому формувати Щастинську громаду.

Відповідно до частини першої статті 9 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»  у виконавчому комітеті Щастинської міської ради запрацювали держреєстратори.

Не можна обійти наш депутатський корпус Щастинської міської ради – це високоосвічені, відповідальні обранці, які на законній підставі продовжують виконувати свої обов’язки протягом шести років.  Не дивлячись на те, що вибори в Щасті не відбулися та п’ять депутатів склали свої повноваження відповідно рішень сесій Щастинської міської ради, йде як завжди, напружена, ділова робота в п’яти галузевих комісіях. Рішення на сесіях ґрунтовно готуються і приймаються в результаті ділових дискусій, з урахуванням різних поглядів, пропозиції щодо тих чи інших питань чи проектів рішень.