День місцевого самоврядування в Щасті – кроки від відновлення до розвитку

2018-12-07
День місцевого самоврядування в Щасті – кроки від відновлення до розвитку

7 грудня країна відзначає День місцевого самоврядування. Це подія, що не лише демонструє та підтверджує участь населення в управлінні державою, особливу роль самоврядності як найдемократичнішої, наймасовішої форми управління в суспільстві, а й повсякденну, кропітку працю міських та селищних голів, депутатів і працівників виконавчих апаратів місцевих рад.

Тема дня - формування громади та життя суспільства  цікава для нашої молоді. Юнацькі журналісти до Дня місцевого самоврядування взяли інтерв'ю та поцікавились у виконуючого обов'язками міського голови, секретаря ради Олесандра Богині щодо змін у суспільному житті міста.

Сьогодні місцеве самоврядування в Україні, як і в усьому світі, розглядається як єдино можлива і найбільш раціональна форма влади на місцях. Реформа децентралізації набирає обертів і має вже чимало найуспішніших прикладів. На жаль, змушені констатувати, що Щастинська громада ще досі не знаходиться у виборчому полі.

Але, як зазначив сьогодні на урочистій церемонії виконуючий обов’язки міського голови, секретар Щастинської ради Олександр Богиня, Щастинська громада розвивається і ці питання, які повинна вирішувати місцева влада, вирішуються.

Рік був плодотворний, відбудовуються житлові та господарчі об’єкти, відкриваються нові торгівельні майданчики, місто відкрито для усієї країни, і до нас з задоволенням приїжджають різноманітні культурні колективи, на нашій землі проводяться всеукраїнські фестивалі. Не тільки до Щастя прагнуть приїхати, але й наші творчі колективи бажають бачити у себе інші області України. Львівщина, Хмельниччина, Київ, європейські країни – наші діти зі Щастя там не тільки побували, але й здобули перемогу. Кожен крок до розбудови, підвищення стандартів життя – це розвиток громадянського суспільства.

Урочисте засідання з нагоди Дня місцевого самоврядування перший раз за багато років пройшло у великій глядацький залі Палацу культури. Керівники підприємств щиро вітали представників народовладдя. В залі зібралися депутати Щастинської міської ради, члени виконавчого комітету, представники підприємств, робітники виконавчого комітету. Вітання, нагородження Почесною грамотою виконавчого комітету, подарунки та невеличкий концерт від наших улюбленців – колективів Палацу культури.

На завершення хотілося б від усього серця побажати усім, хто працює на благо громад, відстоює їх потреби і інтереси, міцного здоров’я, щастя та непохитної віри у щасливе майбутнє. Саме цей день – 7 грудня, і надалі єднає та згуртовує нас у спільному прагненні зробити наші міста щасливими та заможними!