Делегація з Луганської області вивчила досвід децентралізації на Тернопільщині

2016-08-08

27 та 28 липня на Тернопільщині делегація з Луганської області на чолі із заступником голови Луганської облдержадміністрації Романом Косинським ознайомилася з успішним досвідом децентралізації.

Як зауважив Роман Косинський, досвід Тернопільщини для Луганської області безцінний, адже тут процес децентралізації є одним із найактивніших і найефективніших. Він зауважив, що 90% населення Луганщини ніколи не були за кордоном, а понад 70% не бачили життя поза межами свого регіону.

«Тому основна наша мета – розворушити громади і знайти серед них лідерів. Якщо будуть лідери та групи людей, які хочуть змін на краще, все інше буде. Лише так ми зможемо відродити мирну Луганщину», – наголосив заступник голови ОДА.

Роман Косинський також підкреслив, що найактивніші громади створюються саме на лінії розмежування.

Луганчани відали Великогаївську, Васильковецьку та Скалатську об`єднані територіальні громади, де обговорили нові можливості громад, розвиток сільських територій, співпрацю з інвесторами, налагодження системи якісної освіти у громадах, покращення системи охорони здоров’я, бюджетні процеси, перспективи та розробка стратегічних планів тощо.

Також вони мали можливість особисто обмінятися досвідом щодо вирішення актуальних питань, поділитися найбільш успішними методиками та напрацюваннями й визначили найкоротші шляхи впровадження децентралізації, що в подальшому гарантуватиме відродження місцевих громад та країни в цілому.

Інформація надана прес-центром ЛуганськоїОДА