Чергове засідання Робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості

2020-01-20

 Робоча група з громадської безпеки та соціальної згуртованості міста Щастя 17 січня провела своє перше в 2020 році засідання. У порядку денному розглядалися наступні питання:

1. Звіт начальника відділення поліції перед громадою щодо результатів роботи за 2019 рік.

Після звіту В’ячеслав Дубчак відповів на запитання мешканців. Чим стурбовані та що цікаво? Зокрема, шахрайство, телефонне чи комп’ютерне. Відповідь була: «Бути уважними та якщо ви не стали жертвою шахраїв, до поліції треба звернутися. Цей злочин відноситься до тяжких». Використання заборонених петард. Продаж алкоголю біля навчальних закладів. Та чимало інших. Головне, що діалог між поліцією та громадою відбувся, питання безпеки турбують усіх.

2. Підведення підсумків діяльності Робочої групи за 2019 рік та план її роботи у 2020 році.

Робоча група стала інструментом згуртованості діючих громадських організацій, волонтерських рухів та громадських активістів. Тож за рік вдалося чимало у проектному напрямку, навчанню громадськості, розвитку лідерського потенціалу у молоді, створенню нових громадських організацій, створенню діалогового майданчика.

3. План діяльності та бажані напрями проектної співпраці адміністрації міста, громадянського суспільства та міжнародних організацій у 2020 році.

В.о.керівника ВЦА Світлана Клімкова виділила основні напрямки впровадження спільних проектів із міжнародними організаціями. Та наприкінці свого виступу запропонувала 2020 рік оголосити роком безпеки у місті Щастя.

4. Презентація проекту «Твоє безпечне місто. Будь у безпеці»

Саме проблему дорожньої безпеки вирішує своїм проектом ГО «Культурна фортеця». Проєкт тільки стартував та потребує зусиль у його впровадженні не тільки ГО, комунальних закладів, але й і представників шкіл та дитячих садочків, бо окрім інфраструктурній складовій, значна кількість заходів запланована на обізнаність дітей ПДР.

5. Напрями розвитку системи Безоплатної правової допомоги (БПД) в громаді.

Мінакова Тетяна, представник БПД Новоайдару, запропонувала в рамках сервісу БПД юридичну  підтримку щастинцям. Доречи, відділення БПЛ у Щастя поки не працює.