Акція: посади дерево миру

2019-04-05
Стартувала всеукраїнська щорічна акція «Посади дерево миру»

З 21 березня 2019 року (дня весняного рівнодення) в Україні стартувала щорічна екологічна акція «Посади дерево миру». Серед заходів – облаштування зелених зон, висадження саджанців дерев і кущів та створення символічної Алеї миру, або Алеї зеленого майбутнього.
Акція «Посади дерево миру» була започаткована в Україні 5 листопада 2016 року за ініціативи Всеукраїнської екологічної ліги. Акція розпочалася в Міжнародний день попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни і військових конфліктів з метою привернення уваги суспільства до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на сході України та до непоправної шкоди, завданої природним ресурсам України. З моменту започаткування акції «Посади дерево миру» у більш як сотні міст і сіл, зокрема й у прифронтовій зоні, були висаджені дерева.
Мета акції – привернення уваги українців до екологічних проблем, формування дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, роз’яснення важливості збереження природної спадщини, підвищення рівня екологічної свідомості та еко-патріотизму, прагнення берегти природу рідної землі та країну. Висадка дерев миру - це унікальна можливість для кожного долучитися до озеленення у різних куточках нашої країни та порятунку природи.
Щороку, навесні й восени, до акції також приєднуються національні природні парки, заповідники, ботанічні сади, навчальні заклади, місцеві органи влади, депутати всіх рівнів і представники різних міністерств і відомств. У рамках акції проводяться заходи, спрямовані на налагодження співпраці між різними організаціями та гуртування громад довкола ідеї збереження природи і миру, привернення уваги до природного середовища, збереження та примноження скарбів природної спадщини, формування екологічної свідомості та патріотизму, прагнення берегти рідну природу і країну.
Новоайдарський район також приєднався до акції та продовжує ініціативу Всеукраїнської екологічної ліги «Посади дерево миру», направленої на збереження природи та озеленення парків та скверів. Закінчиться весняний сезон висадки дерев і кущів 20 квітня 2019 року – у День довкілля.
Райдержадміністрація запрошує жителів нашого району - працівників установ, організацій, підприємств, громадські об’єднання, активну молодь, школярів, депутатів, військових та всіх небайдужих підтримати ініціативу та долучитись до екологічної акції, посадивши своє «Дерево миру»!